Cum faci Anthurium sau floarea flamingo sa infloreasca tot anul

Floarea flamingo vs Anthurium

Anthurium, cunoscută și sub denumirea de Floarea flamingo, este o plantă populară datorită frumuseții sale exotice și a florilor sale atrăgătoare. Dacă dorești să te bucuri de înflorirea Anthurium-ului pe tot parcursul anului, este important să acorzi atenție îngrijirii adecvate a plantei. Mai jos, vom discuta despre câteva sfaturi esențiale pentru a ajuta Anthurium-ul tău să prospere și să înflorească în mod constant.

 1. Lumină: Anthurium-ul preferă lumina indirectă. Plasează planta într-un loc luminos, dar evită expunerea directă la soarele arzător. Un loc potrivit este în apropierea unei ferestre orientate spre nord sau est, unde primește lumină filtrată. O lumină adecvată va contribui la formarea de flori sănătoase.

 2. Temperatură și umiditate: Anthurium-ul preferă temperaturile constante între 18 și 25 de grade Celsius. Evită variațiile bruște de temperatură și protejează planta de curentul de aer. În ceea ce privește umiditatea, Anthurium-ul apreciază un mediu umed. Poți crește nivelul de umiditate în jurul plantei prin pulverizarea ușoară a frunzelor cu apă sau prin plasarea plantei pe un suport umplut cu pietricele și apă.

 3. Udare: Udarea Anthurium-ului este un aspect important al îngrijirii acestei plante. Este recomandat să uzi planta atunci când stratul superior al solului se simte uscat la atingere. Evită udarea excesivă, deoarece rădăcinile pot să putrezească. Asigură-te că vasul de flori are un sistem de drenaj bun pentru a preveni acumularea excesivă de apă.

 4. Sol și îngrășăminte: Anthurium-ul se dezvoltă cel mai bine într-un amestec de sol bogat în substanțe nutritive și care asigură un drenaj adecvat. Poți utiliza un amestec comercial pentru plante cu flori sau poți crea propriul amestec combinând turbă, nisip și pământ de frunze. În timpul perioadei de creștere activă, poți hrăni planta o dată pe lună cu un îngrășământ lichid echilibrat, specific pentru plante cu flori.

 5. Tăierea și îndepărtarea florilor învechite: Pe măsură ce florile Anthurium-ului se ofilesc, este important să le îndepărtezi pentru a stimula înflorirea continuă. Tăierea florilor ofilite împiedică planta să-și canalizeze energia spre producerea de flori noi.

Tipuri de Anthurium:

Există mai multe varietăți de Anthurium, fiecare cu caracteristici și flori unice. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de Anthurium:

 1. Anthurium Andreanum: Aceasta este varietatea clasică de Anthurium, cu flori mari în formă de inimă și spatele lucios. Culoarea florilor poate varia de la roșu aprins la roz, alb sau mov.

 2. Anthurium Scherzerianum: Această varietate are flori mici și strălucitoare în nuanțe de roșu sau portocaliu. Se remarcă prin spatele spatulat și frunzele lucioase de culoare închisă.

 3. Anthurium Crystallinum: Această varietate impresionează prin frunzele sale mari și lucioase, cu textură de cristal. Frunzele sunt de obicei de culoare verde închis, cu nervuri alb-argintii.

 4. Anthurium Clarinervium: Acest tip de Anthurium are frunze mari, în formă de inimă, cu nervuri distincte și de culoare alb-crem. Aspectul frunzelor sale atrage atenția și este popular în rândul colecționarilor de plante.

Acestea sunt doar câteva dintre tipurile de Anthurium disponibile pe piață, fiecare având caracteristici și cerințe de îngrijire specifice.

Pentru a asigura înflorirea Anthurium-ului sau a Floarei flamingo pe tot parcursul anului, este important să acorzi atenție aspectelor de lumină, temperatură, umiditate, udare și îngrășăminte. Prin îngrijirea adecvată și oferind mediul potrivit, vei putea să te bucuri de frumusețea sa exotică și de florile sale atrăgătoare în orice sezon.

 1. Reîmprospătarea solului: Este recomandat să reînnoiești solul Anthurium-ului o dată la câțiva ani. Scoate planta cu grijă din vas și îndepărtează solul vechi de pe rădăcini. Apoi, înlocuiește-l cu un nou amestec de sol proaspăt și bogat în substanțe nutritive.

 2. Multiplicarea Anthurium-ului: Dacă dorești să obții mai multe plante Anthurium, poți încerca să le multiplici prin divizarea tufei. Așteaptă ca planta să fie suficient de matură și apoi îndepărtează cu grijă rădăcinile și tulpinile laterale pentru a obține plante noi. Plantează-le în ghivece separate și asigură-le condiții similare de îngrijire.

 3. Protejarea împotriva dăunătorilor: Anthurium-ul poate fi afectat de dăunători precum afidele, păduchii de plante sau tripsurile. Inspectează planta regulat și, dacă observi semne de infestare, utilizează metode de control adecvate, cum ar fi spălarea plantelor cu apă săpunată sau utilizarea unui insecticid non-toxic.

 4. Răspuns la înflorirea redusă: Dacă Anthurium-ul tău nu înflorește în mod constant, poate fi necesar să faci unele ajustări în îngrijirea sa. Verifică dacă primește suficientă lumină, asigură-te că solul este bine drenat și că planta primește cantitatea potrivită de apă și îngrășăminte. Uneori, Anthurium-ul poate avea un ciclu natural de înflorire și odihnă, așa că fii răbdător și continuă să oferi îngrijire adecvată.

 5. Consultă specialiști: Dacă întâmpini dificultăți în îngrijirea Anthurium-ului sau dacă planta prezintă probleme de sănătate, este întotdeauna util să consulți un grădinar sau un specialist în plante de interior. Aceștia pot oferi sfaturi personalizate și soluții adecvate în funcție de situația ta specifică.

Înmulțirea plantei Anthurium:

Există mai multe metode prin care poți înmulți plantele Anthurium pentru a obține noi exemplare. Iată câteva dintre cele mai comune metode:

 1. Divizarea tufei: Aceasta este metoda principală de înmulțire a plantelor Anthurium. Pentru a o realiza, scoate planta Anthurium din vas și examinează rădăcinile. Împarte tufa în porțiuni mai mici, asigurându-te că fiecare porțiune are cel puțin una sau două frunze și un sistem de rădăcini sănătos. Plantează fiecare bucată separat în ghivece cu un amestec de sol adecvat.

 2. Butășire: Poți înmulți Anthurium prin butași. Alege o tulpină sănătoasă și tăie o secțiune de aproximativ 10-15 cm. Îndepărtează frunzele de pe partea inferioară a butașului, lăsând doar câteva frunze în partea superioară. Plantează butașul într-un amestec de sol ușor umed și asigură-i o umiditate constantă. După câteva săptămâni, butașul ar trebui să înceapă să dezvolte rădăcini.

Replantarea Anthurium:

Replantarea Anthurium-ului este necesară atunci când planta devine prea mare pentru vasul său actual sau când solul devine epuizat. Iată câțiva pași pentru a replanta Anthurium-ul:

 1. Alege un vas potrivit: Selectează un vas cu un diametru puțin mai mare decât vasul actual al plantei Anthurium. Asigură-te că vasul are găuri de drenaj pentru a preveni acumularea excesivă de apă.

 2. Pregătește solul: Utilizează un amestec de sol bogat în substanțe nutritive, care să ofere un drenaj bun. Amestecul poate conține turbă, nisip și pământ de frunze. Asigură-te că solul este bine udat înainte de replantare.

 3. Scoate planta din vasul actual: În mod delicat, scoate planta Anthurium din vasul său actual. Poate fi necesar să apeși ușor pe pereții vasului sau să folosești o unealtă de grădinărie pentru a ajuta la desprinderea plantei.

 4. Îndepărtează solul vechi: Cu grijă, îndepărtează solul vechi de pe rădăcinile plantei Anthurium. Asigură-te că elimini orice rădăcini putrezite sau deteriorate.

 5. Plantează Anthurium-ul în vasul nou: Așază planta Anthurium în noul vas și asigură-te că este plasată în centrul vasului. Adaugă sol proaspăt în jurul rădăcinilor, apăsând ușor pentru a stabili planta în poziție.

 6. Udare și îngrijire ulterioară: După replantare, uda planta generos și asigură-i condițiile de lumină și temperatură adecvate. Continuă să urmezi ghidul de îngrijire pentru a menține Anthurium-ul sănătos și înflorit.

Cum faci Anthurium să înflorească:

Pentru a încuraja Anthurium-ul să înflorească în mod regulat, ia în considerare următoarele aspecte:

 1. Lumină adecvată: Anthurium-ul preferă lumina indirectă. Plasează planta într-un loc luminos, dar evită expunerea directă la soarele puternic. Un loc potrivit este în apropierea unei ferestre orientate spre nord sau est, unde primește lumină filtrată.

 2. Temperatură și umiditate: Anthurium-ul se dezvoltă cel mai bine într-un mediu cu temperaturi constante între 18 și 25 de grade Celsius. Evită variațiile bruște de temperatură și protejează planta de curentul de aer. În ceea ce privește umiditatea, Anthurium-ul apreciază un mediu umed. Poți crește nivelul de umiditate în jurul plantei prin pulverizarea ușoară a frunzelor cu apă sau prin plasarea plantei pe un suport umplut cu pietricele și apă.

 3. Udare și fertilizare: Udarea Anthurium-ului este importantă pentru o înflorire sănătoasă. Uda planta atunci când stratul superior al solului se simte uscat la atingere. Evită udarea excesivă, deoarece rădăcinile pot putrezi. În timpul perioadei de creștere activă, poți hrăni planta o dată pe lună cu un îngrășământ lichid echilibrat, specific pentru plante cu flori.

 4. Îndepărtarea florilor învechite: Pe măsură ce florile Anthurium-ului se ofilesc, este important să le îndepărtezi pentru a stimula înflorirea continuă. Tăierea florilor ofilite împiedică planta să-și canalizeze energia spre producerea de flori noi.

Probleme comune la Anthurium:

 1. Frunze galbene: Cauzele posibile ale frunzelor galbene includ udarea excesivă, lipsa de lumină sau probleme cu sistemul de rădăcini. Verifică nivelul de umiditate al solului și asigură-te că planta primește suficientă lumină. Dacă problema persistă, verifică starea rădăcinilor și asigură-te că nu sunt afectate de putrezire.

 2. Frunze căzute: Căderea frunzelor poate fi cauzată de schimbări bruște de temperatură, udare necorespunzătoare sau atac de dăunători. Verifică condițiile de temperatură și asigură-te că udarea este adecvată. Examinează planta pentru orice semne de infestare și ia măsuri adecvate de control al dăunătorilor, dacă este necesar.

 3. Lipsa înfloririi: Dacă Anthurium-ul tău nu înflorește, cauzele pot include lumină insuficientă, lipsă de fertilizare sau vârstă tânără a plantei. Asigură-te că planta primește suficientă lumină indirectă, hrănește-o în mod regulat cu un îngrășământ adecvat și fii răbdător. Uneori, plantele tinere au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la maturitatea necesară pentru a înflori.

Dacă întâmpini probleme persistente cu Anthurium-ul tău, este întotdeauna recomandat să consulți un grădinar sau un specialist în plante de interior. Aceștia pot oferi sfaturi și asistență personalizate pentru a rezolva problemele specifice ale plantei tale.

Cum faci Anthurium sau floarea flamingo sa infloreasca tot anul
Înapoi

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.

 • Amenajarea mansardei: +99 de idei si modalitati simple de amenajare a mansardei

  Amenajarea mansardei: +99 de idei si modalitati...

  Mansarda poate oferi o oportunitate fantastică de extindere a locuinței Amenajarea unei mansarde poate fi o modalitate minunată de a exploata și a transforma un spațiu adesea subutilizat într-o cameră...

  Amenajarea mansardei: +99 de idei si modalitati...

  Mansarda poate oferi o oportunitate fantastică de extindere a locuinței Amenajarea unei mansarde poate fi o modalitate minunată de a exploata și a transforma un spațiu adesea subutilizat într-o cameră...

 • Redefinirea tradiției pentru stilul de viață contemporan

  Transformarea unei case batranesti de la tara i...

  Redefinirea tradiției pentru stilul de viață contemporan Casa bătrânească de la țară are un farmec unic și o istorie bogată, dar adesea necesită modernizări pentru a răspunde cerințelor stilului de...

  Transformarea unei case batranesti de la tara i...

  Redefinirea tradiției pentru stilul de viață contemporan Casa bătrânească de la țară are un farmec unic și o istorie bogată, dar adesea necesită modernizări pentru a răspunde cerințelor stilului de...

 • Inspiratii pentru decorarea peretilor

  Inspiratii pentru decorarea peretilor

  Transformă-ți spațiul într-un loc cu personalitate Decorarea pereților reprezintă unul dintre cele mai eficiente și accesibile moduri de a-ți transforma locuința sau orice alt tip de spațiu într-un mediu plin...

  Inspiratii pentru decorarea peretilor

  Transformă-ți spațiul într-un loc cu personalitate Decorarea pereților reprezintă unul dintre cele mai eficiente și accesibile moduri de a-ți transforma locuința sau orice alt tip de spațiu într-un mediu plin...

1 din 3